Handige apps voor pleziervaart

Belangrijke apps voor de pleziervaart


ventusky

Ventusky (Android & iOS)

De applicatie combineert op bijzondere wijze een exacte weersvoorspelling voor elke mogelijke plaats op aarde met een kaart die de ontwikkeling van het weer voor de wijdere omgeving weergeeft. Zo kunt u overzichtelijk zien vanuit welk gebied er neerslag aankomt en vanuit welke richting de wind waait. De applicatie is uniek vanwege de grote hoeveelheid van getoonde gegevens. Voor de hele wereld is er een voorspelling van de temperatuur, neerslag, wind, bewolking, luchtdruk, sneeuwlaag en andere meteorologische variabelen op verschillende niveaus.

Download Ventusky: Play Store | App Store


Waterkaarten van ANWB (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de waterkaarten app van de ANWB. Hiermee heeft u alle ANWB-waterkaarten en de Wateralmanak deel 2 tot uw beschikking. In de app vindt u onder andere gegevens over vaarwegen, locaties en informatie van jachthavens, openingstijden van bruggen en sluizen. De watersport app werkt alleen met een geldig abonnement.

Download Waterkaarten app van de ANWB: Play Store | App Store


Imray

Marine Imray Kaarten (iOS)

Voor iOS gebruikers die de zee op willen zijn er de zeekaarten van Imray. Hiermee kunt u uw eigen route plannen en delen met uw vrienden. Een aantal kenmerken van de app zijn:

  • Waypoints.
  • Routes met afstanden, doelen en peilingen.
  • Magnetisch kompas.
  • Aan te houden koers, snelheid en peiling.
  • Getijden met complete Tides Planner-functionaliteit.

De app is gratis te downloaden waarna verschillende kaarten aangeschaft kunnen worden.

Download Marine Imray Kaarten app: App Store


navionics

Navionics

Voor zowel Android als iOS gebruikers zijn er verschillende kaarten te koop van Navionics. Hiermee krijgt u toegang tot geavanceerde vaarkaarten en verschillende functies waaronder:

  • Dagelijks meer dan 2.000 kaartupdates.
  • Navigatie module met geavanceerde routeplanning.
  • Geavanceerde kaart opties.
  • Huidige weer en getijden + voorspellingen.

De app is 15 dagen gratis uit te proberen.

Download Navionics app: Play Store | App Store


navionics

WindFinder (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de WindFinder app. Deze watersport app is met name geschikt voor zeilers maar kan zeker ook interessant zijn voor sloep en motorboot eigenaren. Door een prognose van de wind, golven, weer en getijden voor 40.000+ spots met waarnemingen van 18.000+ weerstations biedt de WindFinder app een hoop nuttige informatie. Van de app is zowel een gratis als betaalde versie beschikbaar.

Download WindFinder app: Play Store | App Store


wisuki

Wisuki (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de Wisuki wind, golven, weer en getij voorspellingsapp. Met geavanceerde functies is het mogelijk om uw outdoor-activiteiten als sloep en motorboot gebruiker beter te plannen. De watersport app bevat onder andere webcams, voorspellingen, maps, getijden en meer! Er is zowel een betaalde als gratis versie beschikbaar.

Download Wisuki app: Play Store | App Store


wisuki

Knots Guide Free (Android & iOS)

Mocht u na de winterpauze even niet meer weten hoe het ook alweer zit met de knopen dan heeft u geluk. Met de Knots Guide Free voor zowel Android als iOS  gebruikers krijgt u toegang tot meer dan 100+ knopen met beschrijving en instructiefoto’s. Daarnaast is het mogelijk om uw favoriete knopen op te slaan en gemakkelijk terug te vinden. De Knots Guide Free is gratis te downloaden.

Download Knots Guide Free app: Play Store | App Store


wisuki

Knots 3D (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er ook een betaalde, 3D knopen applicatie beschikbaar. Voor € 2,29 krijgt u toegang tot 120 knopen in 3D waarbij er een aparte categorie is voor vaarknopen. Bekijk hoe knopen zichzelf knopen en pauzeer of pas te allen tijde de snelheid van de animatie aan!

Download Knots 3D app: Play Store | App Store


Imray Rules

Marine Rules & Signals van Imray (iOS)

Mocht u even een korte opfriscursus nodig hebben of stuit u tijdens het varen met uw sloep of motorboot op een onbekend bord? Dan is er de Marine Rules & Signals app voor iOS gebruikers om u te helpen. Voor € 6,99 krijgt u toegang tot informatie over stuur & zeilregels, signalen & communicatie, geluid & lichtsignalen en zelfs noodsignalen.

Download Marine Rules & Signals app: App StoreYachtconsult

In een keer uw vaarbewijs halen?
Voor een Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of een Spoedcursus kiest u voor een praktijk- of theoriecursus van Yachtconsult.

KvK

Yachtconsult is te vinden bij de kamer van koophandel West-Brabant onder het nummer: 20098201.

Ing bank

Yachtconsult Opleidingen
ING Bank
IBAN NL63 INGB 0008 8896 15
BIC INGB NL 2A

Adres

Postbus 129,
4700 AC Roosendaal
rs@yachtconsult.com
+31 - (0)6 53 62 32 31
Facebook Twitter Instagram