Home

 • Cursus VB 1

  Het klein vaarbewijs is in bepaalde situaties verplicht. Yachtconsult biedt een cursus waarmee je goed voorbereid het examen in gaat.

  Lees meer
 • Cursus VB 2

  Vaarbewijs 2 is een aanvulling op deel 1. Met dit vaarbewijs is de vaart op alle binnenwateren toegelaten.

  Lees meer
 • Spoedcursus VB 1

  Spoedcursus Vaarbewijs op 1 dag voor € 125,–. 

  Lees meer
 • Marifoon Cursus

  Voor contact op het water (tussen schepen onderling maar ook voor contact met de sluis- en brugwachters) is de Marifoon een belangrijk communicatiemiddel.

  Lees meer
 • Cursus Kustnavigatie

  Uitstekende mogelijkheid voor watersporters die hun aktieradius willen vergroten van het varen op plassen en rivieren naar het IJsselmeer, Waddenzee of de Noordzee!

  Lees meer
 • Online Cursussen

  Uw vaarbewijs snel en gemakkelijk halen met een online cursus. Volg een vaarbewijs cursus op uw mobiele telefoon of tablet op eigen tempo en oefen met onbeperkt aantal examens.

  Lees meer

Reacties van onze cursisten

Ineke Boon Netherlands 07 Dec 2018
Vandaag geslaagd voor VB 2. Roland bedankt voor de leerzame lessen. Er wordt veel stof behandeld dus je vraag of er 5 lessen nodig zijn kan ik alleen maar beamen.
Jaap Netherlands 03 Dec 2018
Mijn complimenten voor de goeverzorgde lessen door Roland Sterker.
Ad Heijnen Netherlands 02 Dec 2018
In 2 maanden tijd mijn marifoon certificaat en mijn vaarbewijs 1 gehaald , dank zij de heldere en prettige lesavonden. Ronald bedankt hiervoor.
Ad Netherlands 02 Dec 2018
na 4 avondlessen te hebben gehad de week daarop gelijk examen gedaan en geslaagd, bedankt Roland voor de goede uitleg.
Marc Broeren Netherlands 24 Nov 2018
Afgelopen maandag laatste cursus avond gehad en maar gelijk examen gedaan deze week. Geslaagd!!
Heldere cursus en prima begeleiding, bedankt Roland!

2 december, drie vissers verdronken

Geplaatst op 20 Dec 2017

Het is diep triest voor de nabestaanden en vrienden. Ik heb gebeld met de Kustwacht voor informatie over hoe het heeft kunnen gebeuren maar daar konden ze geen informatie over verstrekken. Op mijn vraag hoe het mogelijk voorkomen had kunnen worden, nadat ik hun vertelde dat ik Vaarbewijs, Marifooncursus en Theoretische Kustnavigatie cursus geef - gaven ze mij advies hoe men goed voorbereid het water op moet gaan. Wat ik ook tijdens mijn cursussen ook adviseer.

Maar nu nog uitgebreider, o.a.

 • Marifoon, kosten +/- € 175 ,- (certificaat verplicht) mee nemen en vooraf testen door de kustwacht op te roepen op kanaal 16.
 • Noodsignalen, vuurpijlen.
 • Goede zwemvesten.
 • Anker met voldoende ankerlijn.
 • En voor weinig geld kan je al een kaartapp op je telefoon precies zien waar je vaart en kan je je positie doorgeven aan de Kustwacht en andere hulp diensten.
 • Stentec kaarten voor Android 1800 kaarten set á € 24,90
 • Navionic kaarten € 42,99 (nog beter is elektronische kaarten met AIS transponder aan boord, maar dat is lastig op een visboot van 5 meter lengte).
 • Heel belangrijk; met dikke mist niet het water op gaan! Het was ook vrij mistig toen het ongeluk gebeurde

Eventueel met de telefoon Contact | Nederlandse Kustwacht

Meldkamer Kustwacht (24 uur):Telefoon: ALARMNUMMER: 0900 0111 (tegen lokaal tarief)
Minder dringende zaken: 0223 542300In noodgevallen kan ook eventueel gebruik gemaakt worden van het landelijk alarm nummer 112. Een oproep wordt doorgezet naar de meldkamer van het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Link naar een kort berichtje in de Telegraaf over het ongeval

Ik heb wel met iemand gesproken die de boot gezien heeft waar mee het gebeurt was. En die dacht gezien te hebben dat er wel navigatie apparatuur en een marifoon aan boord zou zijn?! Blijft sowieso over; Met mist niet het water op als het niet nodig is! Aan beide kanten van de keersluis is een drijvende lijn waar je je anker aan vast kan laten haken als je het overboord laat hangen met voldoende ankerlijn.

De afstand van de kering tot de drijvende lijn is plusminus één kilometer. Er kan een sterke stroom staan van ruim 12 km per uur. Zowel bij eb of de bij vloed. Op de kaart (zie op mijn site klik op Navionics WebbApp, gratis (PC) als je het sluizen complex van de Roompot uitvergroot kan je zien hoe die lijn loopt langs de gele tonnen aan beide kanten van de keersluis.


Terug

 

         WatersportopleidingenVoor vragen over het vaarbewijs
of andere cursussen,
klik hierYachtconsult

In een keer uw vaarbewijs halen? Voor een Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of een Spoedcursus kiest voor een praktijk- of theoriecursus van Yachtconsult door heel Nederland en België.

KvK

Yachtconsult is te vinden bij de kamer van koophandel West-Brabant onder het nummer: 20098201.


Ing bank

Yachtconsult Opleidingen
ING Bank
IBAN NL63 INGB 0008 8896 15
BIC INGB NL 2A
Postbus 129
4700 AC Roosendaal

Adres

Yachtconsult Opleidingen
Postbus 129
4700 AC
Roosendaal

rs@yachtconsult.com
+31 - (0)165 546 707
+31 - (0)6 53 62 32 31