Vaarbewijs 1

Vaarbewijswinkel

Yachtconsult Vaarbewijs Online Winkel

In onze online winkel kunt u bijvoorbeeld de thuiscursus vaarbewijs 1 en 2 bestellen. Ook voor andere cursusmaterialen kunt u hier terecht.

Klik hier om naar de VaarbewijsWinkel te gaan.
 


 
Vamex Vaarbewijs Marifoon Examens


Klein Vaarbewijs Cursus 1

Wordt o.a. gegeven in Breda, Dordrecht, Willemstad, Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Eindhoven en Den Haag.


Het vaarbewijs 1 (klein) is verplicht voor het varen met motorboten die sneller kunnen dan 20 km./uur en voor het varen met plezierjachten langer dan 15 meter. Dit houdt ook in dat u ook een Klein Vaarbewijs nodig heeft voor een kleine bijboot met buitenboordmotor of een waterjetski!

Het Vaarbewijs is internationaal erkent; Vaarbewijs 1 voor de binnenwateren en Vaarbewijs 2 voor kustwateren.

Vaart u alleen op de Nederlandse 'kleine binnenwateren' zoals rivieren, meren en plassen? Komt u verder niet op het ruime water? Dan kunt u volstaan met het "Klein Vaarbewijs 1". Enkele onderwerpen die in deze mondelinge cursus worden behandeld zijn:

 • De manoeuvreereigenschappen van een schip
 • De veiligheid
 • De betonning

Deze cursus is bedoeld voor

 • Voor de beginnende watersporter.
 • Voor de al meer gevorderde schipper, die meer ervaring op wil doen met specifieke manoeuvres.
 • Als voorbereiding om een zeil of motorjacht te gaan huren.
 • Op de hoogte willen blijven van de allernieuwste ontwikkelingen, voorschriften en reglementen op het vaarwater.
 • Maar het zal begrijpelijk zijn dat zonder praktijk ervaring of praktijk cursus het niet verstandig is met een grotere boot het water op te gaan.

           Ter ondersteuning krijgt u van Yachtconsult Gratis een komplete Vaarbewijsthuiscusus     met voorbeelden, animaties en gesproken tekst

                                                                                  

 

Bekijk de reacties van onze cursusisten in het gastenboek


Cursus informatie

 • Cursusduur: 5 lesavonden.
 • Lestijden: 19:30 tot 22:30 uur.
 • Prijs: € 145,- (inclusief uittreksels en 2 oefenexamens, exclusief cursusboek (€ 21,95).
 • Betaling: bij inschrijving € 50,- Rest bij aanvang van de cursus.

Inschrijven voor deze cursus

 

Plaats en startdatum Vaarbewijs Cursus

Op aanvraag kan er in overleg op korte termijn een Vaarbewijs cursus georganiseerd worden op eigen locatie of bij u thuis. Neem daarvoor telefonisch contact op met Roland Sterker, tel. 06-53623231.

 

 

 

 

Plaats Startdatum
Breda donderdag 8 maart
Etten-Leur donderdag 8 maart
Dordrecht donderdag 8 maart
Roosendaal maandag 5 maart
Bergen op Zoom maandag 5 maart
Willemstad maandag 5 maart
Rotterdam maandag 5 maart
Den Haag maandag 5 maart
Tilburg donderdag 8 maart
's-Hertogenbosch donderdag 8 maart
Eindhoven donderdag 8 maart
De eerstvolgende klasikale cursussen gaan eind april 2018 van start
Prive cursus Op aanvraag. Op tijden die u wenst.


Op zoek naar een online vaarbewijs cursus?
Bekijk onze online vaarbewijscursussen!


Vragen Vaarbewijs Cursus

Hieronder vindt u een selectie van de meest gestelde vragen. Meer vragen kunt u hier vinden.

Wat is het slagingspercentage bij de examens?
Landelijk is het slagingspercentage 60%. Na het volgen van een vaarbewijs cursus bij Yachtconsult is dit 80/90%.

Ik ben geen studiehoofd. Daarom durf ik niet de zelfstandige online cursus of thuiscursus op CD-rom aan voor het behalen van het vaarbewijs 1. Hoe ziet een cursus bij Yachtconsult eruit?
De avondcursus bestaat uit vijf avonden van drie uur. Dit is lang. We hebben echter gekozen voor deze duur omdat de cursisten juist dan rustig de tijd hebben om alle stof in zich op te nemen. Zij hebben de tijd om vragen te stellen en kunnen examenvragen oefenen. Vooral dit laatste is erg belangrijk. De vaarbewijs examens hebben een vrij specifieke vraagstelling. Als je hier niet mee vertrouwd bent of de vraag verkeerd begrijpt, is de kans groot dat je de vraag verkeerd beantwoord, terwijl je misschien wel de theorie beheerst. Daarom is het ook aan te raden om oefenexamens te bestellen als je bijvoorbeeld een thuiscursus op cd-rom doet (zie onze webwinkel). Het voordeel van het oefenen in een groep is echter dat je meteen verduidelijking kunt vragen als je het niet begrijpt. Bovendien is het motiverend om met anderen in een groep te zitten. Je hebt allen dezelfde hobby en je zult zien dat je niet de enige bent die opziet tegen de theorie.

Om de theorie duidelijker en aantrekkelijker te maken, werken we veel met praktijkvoorbeelden. Dit wil nog wel eens op de lachspieren werken, maar daardoor onthoud je het uiteindelijk des te beter. Het zelfde geldt voor het gebruiken van ezelsbruggetjes. Om onze voorbeelden en uitleg goed te laten beklijven, gebruiken we visuele ondersteuning in de vorm van een white board en overhead projector, waar kort en kernachtig de belangrijkste zaken staan weergegeven. Ook laat de instructeur hier tekeningen zien om de cursisten wegwijs te maken in bijvoorbeeld het manoeuvreren van het schip, het aanleggen, uitleg over de noodzakelijke verlichting enz. Heb je thuis toch nog vragen die je hebt vergeten te stellen gedurende de lesavond? Dan kun je er de week erna op terugkomen, of desgewenst een mailtje sturen of even bellen naar de instructeur.

Is er ook een cursus die sneller gaat dan vijf avonden van drie uur?
Ja, dat is onze vaarbewijs spoedcursus. De spoedcursus wordt op twee dagen gegeven. Wij vinden 1 dag te kort om de cursisten voldoende kennis bij te brengen en het examen met vertrouwen tegemoet te zien. In twee dagen is het mogelijk de aandacht te geven die de vele examenonderdelen daadwerkelijk verdienen.Yachtconsult

In een keer uw vaarbewijs halen? Voor een Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of een Spoedcursus kiest voor een praktijk- of theoriecursus van Yachtconsult door heel Nederland en België.

KvK

Yachtconsult is te vinden bij de kamer van koophandel West-Brabant onder het nummer: 20098201.


Ing bank

Yachtconsult Opleidingen
ING Bank
IBAN NL63 INGB 0008 8896 15
BIC INGB NL 2A
Postbus 129
4700 AC Roosendaal

Adres

Yachtconsult Opleidingen
Postbus 129
4700 AC
Roosendaal

rs@yachtconsult.com
+31 - (0)165 546 707
+31 - (0)6 53 62 32 31