Wordt geladen

Home

Quicklinks

Cursus Vaarbewijs 1

Het klein vaarbewijs is in bepaalde situaties verplicht. Yachtconsult biedt een cursus waarmee je goed voorbereid het examen in gaat.
Lees meer...


Cursus Vaarbewijs 2

Vaarbewijs 2 is een aanvulling op deel 1. Met dit vaarbewijs is de vaart op alle binnenwateren toegelaten.
Lees meer...


Spoedcursus Vaarbewijs 1

Spoedcursus Vaarbewijs op twee volle dagen voor € 135,–. Collega’s geven de cursus in één dag en kost vaak nog meer.

Lees meer...


Marifoon Cursus

Voor contact op het water (tussen schepen onderling maar ook voor contact met de sluis- en brugwachters) is de Marifoon een belangrijk communicatiemiddel.
Lees meer...


Motorboot Varen

Deze praktijkinstructie verloopt van 'vaarkennis weer even opfrissen' of 'een cursus voor mensen zonder of met enige vaarervaring' tot en met een complete praktijkcursus met alle ins- en outs.
Lees meer...


Yachtconsult introductie

Yachtconsult staat voor zeil- en motorboot plezier voor iedereen, die zijn hart verpand heeft aan het water. Zowel de pas beginnende watersporter als de ervaren zeiler op ruim water, kan bij Yachtconsult terecht voor een watersportcursus, zowel theoretisch als praktisch.
Lees meer...


Veel gestelde vragen (FAQ)

Over de cursus Vaarbewijs 1 en 2.
Lees meer...


Vaartocht Blog

Volg de vaartocht van Roland Sterker en zijn vriendin via de weblog op sterker.eu.

 

 

 


 

Nauticlink Watersport Nieuws

Wat cursisten over ons zeggen
 

Miguel Netherlands 26 Jul 2016
Vandaag geslaagd met 59 punten , heb er weliswaar 2 keer over gedaan maar in ieder geval behaald !! Bedankt Roland en fijne vakantie !!:)
Fred van Beek Netherlands 23 Jul 2016
Geslaagd voor Vaarbewijs 1 met 75 punten.

Tot vaarbewijs 2 Roland:)
Jeroen Huijsmans Netherlands 20 Jul 2016
Vandaag geslaagd met 78 punten! Roland bedankt!
Michel Netherlands 18 Jul 2016
Afgelopen vrijdag heb ik mijn vaarbewijs gehaald (73 punten). Ik heb de lessen als zeer prettig ervaren en kan het iedereen aanraden. Dank Roland voor de uitstekende begeleiding!
Frank van Soerland Netherlands 15 Jul 2016
Vandaag examen gedaan en geslaagd met 66 punten! Bedankt Roland voor de heldere uitleg. Heb er veel aan gehad :). Fijne vakantie!
 
1-5 van de 117

 

Nieuws

Jacht van 1,4 Miljoen op de rotsen..

Waarschijnlijk had Lukas geen vaarbewijs, daardoor ook geen navigatie kennis en kon niet goed kaartlezen. Dan is er nog een probleempje de verzekering hoeft niet uit te keren als de bestuurder geen vaarbewijs heeft. Of met begeleiding vaart maar jonger dan 18 jaar is.
In ieder geval ze hebben geen vaarbewijs cursus bij Yachtconsult gedaan.
Ze kunnen dus beter eerst hun vaarbewijs 1 en 2 halen bij Yachtconsult dan had het waarschijnlijk voorkomen kunnen worden.

Hieronder het volledige bericht. En het filmpje van het jacht in de rotsen.

http://www.metronieuws.nl/…/tieners-varen-geleende-jacht-va…

Filmpje : https://www.youtube.com/watch…

Bloc Marine 2016

Indien u gaat varen in Nederland of in het buitenland is een goede voorbereiding belangrijk om niet voor onaangename verassingen te komen staan.

Voor bijna elk vaargebied zijn vaargidsen en kaarten te krijgen om van tevoren uw vaartocht te plannen. Met mijn vaartocht nog vers in het geheugen, ik heb de Bloc Marine 2016  Votre Livre de bord een Franse gids veel gebruikt. Het is een Franse gids maar relevante informatie is vertaald in het Engels. Onder andere voor Nederlanders wellicht interessant, prijsindicatie wat de liggelden zijn. Ook een stuk van de kaart uit die gids waarop duidelijk te zien is waar die 2 master ligt die gestrand is. Beschreven in mijn bericht van 16 september. Hier een link naar de facebookpagina van yachtconsult vaarbewijs 

https://www.facebook.com/Yachtconsultvaarbewijs/

Zien en gezien worden: wees altijd goed zichtbaar

Wil je weten hoe 'Varen doe je Samen!’ jongeren bereikt? ​'Varen doe je Samen!' heeft samen met jongeren korte voorlichtingsfilmpjes gemaakt over veilig varen.

Lees verder

Yachtconsult Vaarbewijs Wintercursussen

De zomervakantie zit er voor de meeste weer op - en zo ook het actieve watersport-seizoen. De aankomende donkere dagen en maanden zijn een mooie gelegenheid om weer lekker in de boeken (of iPad) te duiken en je rustig op het aankomende jaar te gaan voorbereiden.

Lees verder

Uitvaren uit de sluis van Goes

Zoals beloofd het uitvaren van de watersportvereniging arnemuiden uit de sluis van goes nu te bekijken op de facebookpagina van Yachtconsult: www.facebook.com/Yachtconsultvaarbewijs

 

 

Lees het interview met Yachtconsult docent Roland Sterker...

Yachtconsult
Watersportopleidingen

Snel uw vaarbewijs halen? Kies voor een (spoed) cursus van Yachtconsult! Naast vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2 kunt u bij ons ook voor andere watersport cursussen terecht.

 


Yachtconsult

In een keer uw vaarbewijs halen? Voor een Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of een Spoedcursus kiest voor een praktijk- of theoriecursus van Yachtconsult door heel Nederland en België.

KvK

Yachtconsult is te vinden bij de kamer van koophandel West-Brabant onder het nummer: 20098201.

Ing bank

Yachtconsult Opleidingen
ING Bank
IBAN NL63 INGB 0008 8896 15
BIC INGB NL 2A
Postbus 129
4700 AC Roosendaal

Bezoekadres

Televisiestraat 68
4702 PW
Roosendaal

rs(at)yachtconsult(dot)com
+31 - (0)165 546 707
+31 - (0)6 53 62 32 31