Home

 • Cursus VB 1

  Het klein vaarbewijs is in bepaalde situaties verplicht. Yachtconsult biedt een cursus waarmee je goed voorbereid het examen in gaat.

  Lees meer
 • Cursus VB 2

  Vaarbewijs 2 is een aanvulling op deel 1. Met dit vaarbewijs is de vaart op alle binnenwateren toegelaten.

  Lees meer
 • Spoedcursus VB 1

  Spoedcursus Vaarbewijs op twee volle dagen voor € 135,–. Collega’s geven de cursus in één dag en kost vaak nog meer.

  Lees meer
 • Marifoon Cursus

  Voor contact op het water (tussen schepen onderling maar ook voor contact met de sluis- en brugwachters) is de Marifoon een belangrijk communicatiemiddel.

  Lees meer
 • Cursus Kustnavigatie

  Uitstekende mogelijkheid voor watersporters die hun aktieradius willen vergroten van het varen op plassen en rivieren naar het IJsselmeer, Waddenzee of de Noordzee!

  Lees meer
 • Online Cursussen

  Uw vaarbewijs snel en gemakkelijk halen met een online cursus. Volg een vaarbewijs cursus op uw mobiele telefoon of tablet op eigen tempo en oefen met onbeperkt aantal examens.

  Lees meer

Reacties van onze cursisten

mark Netherlands 14 Oct 2016
meteen de eerste keer geslaagd , dank je roland
Miguel Netherlands 26 Jul 2016
Vandaag geslaagd met 59 punten , heb er weliswaar 2 keer over gedaan maar in ieder geval behaald !! Bedankt Roland en fijne vakantie !!:)
Fred van Beek Netherlands 23 Jul 2016
Geslaagd voor Vaarbewijs 1 met 75 punten.

Tot vaarbewijs 2 Roland:)
Jeroen Huijsmans Netherlands 20 Jul 2016
Vandaag geslaagd met 78 punten! Roland bedankt!
Michel Netherlands 18 Jul 2016
Afgelopen vrijdag heb ik mijn vaarbewijs gehaald (73 punten). Ik heb de lessen als zeer prettig ervaren en kan het iedereen aanraden. Dank Roland voor de uitstekende begeleiding!
 
1-5 van de 118

Nieuws

Jacht van 1,4 Miljoen op de rotsen..

Waarschijnlijk had Lukas geen vaarbewijs, daardoor ook geen navigatie kennis en kon niet goed kaartlezen. Dan is er nog een probleempje de verzekering hoeft niet uit te keren als de bestuurder geen vaarbewijs heeft. Of met begeleiding vaart maar jonger dan 18 jaar is.
In ieder geval ze hebben geen vaarbewijs cursus bij Yachtconsult gedaan.
Ze kunnen dus beter eerst hun vaarbewijs 1 en 2 halen bij Yachtconsult dan had het waarschijnlijk voorkomen kunnen worden.

Hieronder het volledige bericht. En het filmpje van het jacht in de rotsen.

http://www.metronieuws.nl/…/tieners-varen-geleende-jacht-va…

Filmpje : https://www.youtube.com/watch…

Bloc Marine 2016

Indien u gaat varen in Nederland of in het buitenland is een goede voorbereiding belangrijk om niet voor onaangename verassingen te komen staan.

Voor bijna elk vaargebied zijn vaargidsen en kaarten te krijgen om van tevoren uw vaartocht te plannen. Met mijn vaartocht nog vers in het geheugen, ik heb de Bloc Marine 2016  Votre Livre de bord een Franse gids veel gebruikt. Het is een Franse gids maar relevante informatie is vertaald in het Engels. Onder andere voor Nederlanders wellicht interessant, prijsindicatie wat de liggelden zijn. Ook een stuk van de kaart uit die gids waarop duidelijk te zien is waar die 2 master ligt die gestrand is. Beschreven in mijn bericht van 16 september. Hier een link naar de facebookpagina van yachtconsult vaarbewijs 

https://www.facebook.com/Yachtconsultvaarbewijs/

Zien en gezien worden: wees altijd goed zichtbaar

Wil je weten hoe 'Varen doe je Samen!’ jongeren bereikt? ​'Varen doe je Samen!' heeft samen met jongeren korte voorlichtingsfilmpjes gemaakt over veilig varen.

Lees verder

Yachtconsult Vaarbewijs Wintercursussen

De zomervakantie zit er voor de meeste weer op - en zo ook het actieve watersport-seizoen. De aankomende donkere dagen en maanden zijn een mooie gelegenheid om weer lekker in de boeken (of iPad) te duiken en je rustig op het aankomende jaar te gaan voorbereiden.

Lees verder

Uitvaren uit de sluis van Goes

Zoals beloofd het uitvaren van de watersportvereniging arnemuiden uit de sluis van goes nu te bekijken op de facebookpagina van Yachtconsult: www.facebook.com/Yachtconsultvaarbewijs

 


 

Yachtconsult
Watersportopleidingen


Snel uw vaarbewijs halen?
Kies voor een (spoed) cursus van Yachtconsult! Naast vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2 kunt u bij ons ook voor andere watersport cursussen terecht.

 Yachtconsult

In een keer uw vaarbewijs halen? Voor een Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of een Spoedcursus kiest voor een praktijk- of theoriecursus van Yachtconsult door heel Nederland en België.

KvK

Yachtconsult is te vinden bij de kamer van koophandel West-Brabant onder het nummer: 20098201.


Ing bank

Yachtconsult Opleidingen
ING Bank
IBAN NL63 INGB 0008 8896 15
BIC INGB NL 2A
Postbus 129
4700 AC Roosendaal

Bezoekadres

Televisiestraat 68
4702 PW
Roosendaal

rs@yachtconsult.com
+31 - (0)165 546 707
+31 - (0)6 53 62 32 31