Persbericht De Krant regio Wouw

HAAL UW VAARBEWIJS BIJ YACHTCONSULT!

Met gratis thuiscursus bij uw klassikale cursus

 

De eerste cursussen in 2020 gaan half januari van start.

De VAMEX is half december gestopt met de Vaarbewijsexamens. Per 1 januari heeft het CBR het overgenomen van de VAMEX.

Maar de afgelopen periode hebben vele mensen de cursussen gevolgd en ook geprobeerd nog examen te doen bij de VAMEX omdat ze bang waren dat er bij het CBR veel zou veranderen.

Het resultaat is wel dat er momenteel dus kleinere aantallen zijn die de vaarbewijs cursussen komen volgen dus de groepen zijn kleiner geworden, u krijgt nog meer aandacht van de cursusleider!

Het is wel zo dat een aantal medewerkers van de VAMEX overgaan naar het CBR. Gelukkig maar want die hebben al een jarenlange ervaring. En ik hoop dat in de toekomst bij het CBR op dezelfde wijze examen afgenomen wordt. Ik heb begrepen dat het boek welke ik momenteel gebruik, de Studiewijzer 13e druk, nog prima te gebruiken is voor de examens van het CBR.

Half januari starten de eerste Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 in 2020. Kijk voor een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen op yachtconsult.com. Of bel 06-53 62 32 31

Belangrijk is wel dat de Vaarbewijs 1 cursus op 4 avonden en de Vaarbewijs 2 cursus op 5 avonden gegeven wordt en dat heeft u echt nodig om de pittige lesstof tot u toe te nemen!

De cursus Vaarbewijs 1 is verdeeld over 4 lesavonden van 3 uur voor een prijs van € 145,-. Of de dagcursus voor € 125.- De cursusduur van Vaarbewijs 2 bestaat uit 5 lesavonden van 3 uur en kost € 155,-. Indien u nog vragen heeft kunt u die bij de volgende les stellen. En de Marifooncursus 2 avonden voor € 90,-

Yachtconsult geeft deze cursussen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Willemstad. Breda, Etten-Leur en Dordrecht.

In de cursus Vaarbewijs 1 wordt er veel aandacht gegeven aan de veiligheid, de vaarregels en vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe je moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren en hoe om te gaan met een man over boord situatie. Varen met slecht zicht!

Het behalen van een Vaarbewijs 1 is verplicht voor schippers met boten langer dan 15 meter en motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u. En ook Jetski en waterscooters. Ook als u in het buitenland vaart. International Certificate of Competence (ICC)

De start van Vaarbewijs 1 op 20 en 21 januari. Vaarbewijs 2 op 23 januari. Marifooncursus 6 maart 2020

Yachtconsult geeft ook prive cursussen en cursussen op eigen locatie bij verenigingen enz.

Yachtconsult is al 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van reguliere watersportcursussen. De cursussen worden gegeven door CWO-erkend docent Roland Sterker. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen. Een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA, KNWV en KNMC.

Bezoek de website op www.yachtconsult.com, waar u zich ook kunt aanmelden voor de cursus.