Nieuwsbrief oktober

Beste oud vaarbewijs cursisten en toekomstige vaarbewijs cursisten maar ook alle andere watersporters.

Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest over het overgaan van de VAMEX naar het CBR.

Er was veel onduidelijkheid bij de mensen. Er werd te veel over gesproken maar niet op de site van de VAMEX en het CBR gekeken. Daar stond vrij duidelijk op dat in eerste instantie volgend jaar er weinig gaat veranderen, de prijs blijft praktisch het zelfde, de leerstof blijft hetzelfde en er komt nog geen praktijk examen bij. Maar dat resulteerde wel in het feit dat er vele dit jaar nog examen wilden doen en de cursus wilde volgen en dat is wel heel positief.

Het probleem is alleen dat de mogelijkheid om examen te doen bij de VAMEX van af september moeilijk werd. Er waren zoveel aanvragen dat de VAMEX dat niet kon verwerken. Alleen als examens worden afgezegd komen er plaatsen vrij!

Ik heb net met het CBR gebeld en te horen dat de examen vanaf begin januari zijn en dat het inschrijven vanaf medio oktober mogelijk is. Een exacte datum is nog steeds niet bekend. Ze weten nog niet wanneer!?
Ook heb ik de VAMEX gebeld en die vertelde hetzelfde, er was nog geen exacte datum wanneer men in kon schrijven voor de examens in januari 2020.

Het is wel zo dat een aantal medewerkers van de VAMEX overgaan naar het CBR. Gelukkig maar want die hebben al een jarenlange ervaring. En ik hoop dat in de toekomst bij het CBR op dezelfde wijze examen afgenomen wordt. Ik heb begrepen dat het boek dat ik momenteel gebruik de Studiewijzer 13e druk en die is nog prima te gebruiken voor de examens afgenomen door het CBR.
Zodra ik weet wanneer men in kan schrijven zal ik dit direct via een mailing aan iedereen waar ik een mailingadres van het doorgeven.

Op de website ziet u een overzicht van de startdata van de aankomende cursussen. Belangrijk is dat Yachtconsult de Vaarbewijs1 cursus op 4 avonden van 3 uur geeft, terwijl collega's deze cursus vaak op 3 avonden geven en voor dezelfde prijs als bij Yachtconsult . We horen vaak van cursisten dat 4 avonden minstens nodig zijn vanwege de hoeveelheid leerstof.

Ook een paar links van nieuwsbrieven die ik ontvang en wellicht ook voor u interessant zijn als toekomstige watersporters!

Met watersportgroet,

Yachtconsult

Roland Sterker

Varen doe je samen heeft vaak interressante nieuwtjes:

https://www.varendoejesamen.nl/nieuws

 

Ook Nauticlink heeft een maandelijkse column, behorend bij de nieuwsbrief  van Nauticinck waarop u zich hier kunt abonneren.
https://www.nauticlink.com/nieuwsdienst/category/persberichten/

 

Vaarwinkel heeft ook een nieuwsbrief  
http://www.vaarwijzer.info/

 

En het nieuws van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij vind u op
https://www.knrm.nl/nieuws

 

Voor diegene die het nog niet wisten: bij Yachtconsult krijgt u voor het zelfde geld meer les ten opzichte van onze collega’s!
Ik hoop spoedig van je te horen of je weer te zien!


Roland Sterker, Yachtconsult

 

Meer op

Yachtconsult.com & VaarbewijsCursusOnline.nl


Yachtconsult Watersport Opleidingen / Tel. 0165 - 546 707 / Mob. 06 - 53 62 32 31

rs@yachtconsult.com